פיקוח בניה הוא חיוני לצורך הבטחת תקינות העבודה וקבלת תוצר מוגמר איכותי ותקין, בין אם מדובר בבניה של בתים פרטיים; בנייני קומות או מבנים מסחריים. העשייה המתוכננת דורשת כישורים מיוחדים, עבודה בשלבים הנכונים – נדבך אחר נדבך, עמידה בלוחות זמנים ושימוש בחומרי גלם איכותיים. כל אחד מבין השלבים הללו הוא מורכב ומצריך ידע וניסיון רב עליהם יש לנצח ממש כמו בתזמורת באופן מקצועי.
מהו פיקוח בניה?
הפיקוח על איכות הבניה הוא המשימה המרכזית, המבטיחה שהמבנה ייבנה בהתאם לחוקים ולתקנות הרלוונטיים כך ניתן יהיה להשתמש בו בבטחה. המפקח המנוסה יכול לתרום באופן משמעותי להצלחת הפרויקט, שכן הוא מבצע בדיקות מעמיקות לאורך כל הדרך – מתחילת התהליך ועד סופו. באמצעות הידע שלו, הוא משתמש בכלים הנחוצים כדי לזהות כל ליקוי במהלך הבניה אשר עלול לגרום לבעיות עתידיות אם לא יטופל כראוי. הוא דואג למשל, שתהיה הגנה על ריצוף בבניה או על שימוש בחומרי גלם איכותיים והוא המבצע את התיאומים בין אנשי המקצוע הרבים, עורך את ההסכמים עימם וקובע לוחות זמנים.
האם חייבים להיעזר במפקח בניה?
התשובה לשאלה זו אינה חד משמעית, שכן כאשר מדובר בבניה של מבנים באופן פרטי אין חובה לגייס למשימה מפקח על הבניה. עם זאת, כיוון שבניית מבנים ו/או עריכת שיפוץ מסיבי הן משימות מורכבות מאוד, מרבית האנשים מעדיפים להיעזר באיש מקצוע מנוסה שיפקח על התהליך לאורך כל השלבים בו. כך, הם מבטיחים שהמבנה שלהם יעמוד בכל הדרישות הן מבחינה טכנית והן מבחינה משפטית ובעזרתו, הם יכולים לקבל החלטות מושכלות. כמו כן, בעזרתו הם יכולים להבטיח גם את בטיחות העובדים בשטח באמצעות הקפדה על בגדי עבודה מתאימים וציוד הבטיחות נדרש. משמעות הדבר היא שההשקעה שלכם תהיה מוגנת באופן המקסימאלי ותספק לכם את הביטחון הנחוץ עד לקבלת מבנה עמיד, יציב, איכותי ויפיפה.
שלבי עבודת הפיקוח
כיוון שהבחירה בגיוס מומחה המפקח על בניה של מבנים פרטיים תלויה בכם בלבד, שלבי העבודה שלו משתנים בהתאם לנקודת הזמן בה הוא נכנס לתמונה. אנשים רבים מעדיפים להיעזר בו עוד בשלב התכנון האדריכלי, כדי לבנות תכנית בניה המתאימה לתקציב שלהם וכזו העומדת בתקנות הרגולטוריות, וישנם אחרים המעדיפים להיעזר במפקח עם תחילת הבניה על מנת להבטיח את קיומן של הדרישות הפונקציונאליות של המבנה והבטיחות שלו. במהלך שלב העבודה בפועל, מפקח הבניה דואג לבקר ולבדוק את כלל הפעולות הקריטיות ביותר כאשר במקרים בהם הן לא מבוצעות כהלכה הן עלולות לגרום לפגיעה חמורה בשלמות המבנה ו/או במראה שלו. כאשר מכניסים לתמונה מפקח בסוף תהליך הבניה, הוא מבצע בדיקה מקיפה של תקינות ובטיחות המבנה ועמידה בתקנות הרשות המקומית.
כמה עולה פיקוח על הבניה?
פיקוח על עבודות בניה הן חיוניות כאמור למימוש כל פרויקט בניה. איכות המבנים תלויה במידה רבה באמינות, הניסיון והמומחיות של המפקחים על העבודות. אנו ב"עמיר קבלני בנין", עוסקים בתחום למעלה מ-30 שנה, מציעים ללקוחותינו מעטפת של שירותים הנדרשים לצורך הצלחת הפרויקט, כך שבסופו של דבר הם יקבלו את בית חלומותיהם באופן המדויק על פי החזון שלהם. עלויות הפיקוח יכולות להשתנות במידה ניכרת בהתאם לכמות הפיקוח הנדרשת, כאשר פיקוח קפדני יכול לעלות בין 8% ל- 10% מסך עלות הבניה המשוערת והעלות של פיקוח בסיסי נע בין 4% ל-6% מההערכה של עלות הבניה. אנו מאמינים שללקוחות שלנו מגיע השירות האיכותי ביותר, תוך עבודה איכותית לא מתפשרת, עמידה בלוח זמנים ואחריות מקיפה על העבודה.